Съвременен цирк, улична магия, парад на кокили и огнено шоу завладяват кв.Капана през септември

Автор: Plovdiv Now 6621
Съвременен цирк, улична магия, парад на кокили и огнено шоу завладяват кв.Капана през септември

Като един истински пътуващ уличен фестивал, на 27 и 28 септември 2019 г. 6Fest Gabrovo гостува в Европейската столица на културата Пловдив и творческия квартал Капана.

Основната фестивална програма ще бъде на 28 септември (събота) със съвременен цирк, куклен театър, улична магия, парад на кокили, огнено и светлинно шоу, спектакъл с марионетки и участието на Fireter, Igrachka-Plachko circus, Variété PLAN B, SoulMade Theatre Company, QUICK HANDS Project, Куклен Театър "Мале-мале" и др.

Като част от Фестивала за улични изкуства 6Fest в Капана, на 27 септември (петък) от 18 часа ще се състои второто издание на новия формат Нощ на историите І Night of Stories.

В пловдивската "Нощ на историите" Night of Stories | 6Fest in Kapana местни творци от Града на тепетата ще разказват лични и семейни истории. Първата “Нощ на историите” беше в София на 22 май 2019 г. и в нея своите истории разказваха писатели и поети като Петър Чухов, Стефан Иванов, Йордан Ефтимов, Марин Бодаков, Виргиния Захариева и др.

Международният уличен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest е създаден в Габрово през 2017 г., за да обогати карнавалната традиция на Столицата на хумора и да подкрепи превръщането на най-старата градска зона в Габрово, Шести участък, в квартал на изкуствата. Досега 6Fest представи професионални улични артисти от България, Унгария, Венецуела, Испания и др., а сред най-зрелищните фестивални събития бяха каскада от летящ балон (за първи път на фестивал у нас), светлинен парад на кокили, танцово шествие.

Създател на 6Fest и "Нощ на историите" е културният мениджър, журналист и писател Момчил Цонев, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. Заради културния му принос към родния град Габрово Момчил Цонев е отличен и в шестото издание на проекта “40 до 40”.

Проектът „Фестивал за улични изкуства 6Fest в Капана” е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата.  Вход свободен!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина