“С деца на тепе“ очаква над 2000 човека на Бунарджика с интересна програма, игри и награди

Автор: Plovdiv Now 5434
“С деца на тепе“ очаква над 2000 човека на Бунарджика с интересна програма, игри и награди

„С деца на тепе“ 2019г. ще се състои на 1.06.2019г. (събота) по повод Международния ден на детето, в парк Бунарджика, гр. Пловдив.

Между 11.00 ч. и 13.00 ч. деца от цялата страна ще могат да вземат участие в детски работилници, които ще са разположени на централната алея на Бунарджика, на асфалтовата площ при чешмичката и пред паметника на Васил Левски.

Организаторите са поканили артистични школи и работилници от гр. Пловдив, които ще презентират своите дейности и ще въвличат децата в процеса на създаване на изкуство.

Участието в работилниците е безплатно. По време на цялото събитие ще има музикален фон - диджей и млади музиканти, танцьори и певци от България ще са на сцената, за да представят на публиката интересна артистична програма.

Партньори на събитието осигуряват подаръци и награди за участниците в томболата на „С деца на тепе“. Организаторите канят и представители на местните полиция, КАТ и пожарна служба, които ще запознаят децата със своята работа и превозни средства. Провеждат се кратки кръжоци на теми като екология, биология, безопасност на движението и други.

Сред занимателните кътове за деца, ще бъдат и нашите приятели от Регионален природонаучен музей Пловдив. Те ще запознават децата с екологични теми, като организират кратки "екскурзии за малки еколози" на Бунарджика.

По време на фестивала няма да се извършва търговска дейност и всеки гост посещава събитието безплатно. „С деца на тепе“ стартира през миналата 2018г. и събра над 2000 посетители, от които над 1000 деца.

През 2019г. събитието се реализира с подкрепата инж. Иван Тотев, кмет на Община Пловдив, Георги Стаменов, кмет на район „Централен“, Chipolino и Le petit Nicolas. Всяка година различни организации съдействат на организаторите с предметни награди и труд.

Очаквайте подробности относно арт-работилници и музикална програма.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина