С 2 милиона лв. ще се облагородят символите на Пловдив - тепетата

Автор: Благовест Андонов 3515
С 2 милиона лв. ще се облагородят символите на Пловдив - тепетата

С два милиона лева ще се облагородят символите на Пловдив – тепетата. Район „Централен” е пуснал обществена поръчка за проектиране и реконструкция на трите защитени зони – Младежкият хълм, Сахат тепе и Бунарджика.

На практика най-голямата защитена зона в Пловдив е Джендем тепе,  която  обаче от години не  е видяла един лев инвестиция от страна на Общината. Единственото облагородяване там е дело на частни инвеститори, които  притежават голям имот в подножието  на хълма. Алеите около детската железница са в покъртително състояние, а в залесените терени има десетки паднали дървета. През миналото лято на Младежкия хълм стана и голям пожар и въпреки  обещанията на местната власт, че ще се възстанови поливната система, това така и не се случи.   Голяма част от Бунарджика бе също обновен в края на миналия мандата, но и там има дейности, които се отлагат от години. 

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов неведнъж е казвал, че за него целево всяка година трябва да се заделят поне 1 млн. лева за облагородяването на символите на Пловдив – тепетата и реката.  Въпреки това през последните четири години не са гласувани никакви средства за тях.  Тази година също няма, но при проведената обществена поръчка и сключен договор, то от администрацията може да възложат директно дейностите при осигуряване на финансиране.

Поръчката  е за : „Проектиране, авторски надзор, изграждане, реконструкция, рехабилитация и ремонт на инфраструктурата в защитените зони на територията на Район „Централен” - Община Пловдив.

Това означава, че там може да се извършват всякакви дейности – от ремонт на настилки, до проектиране на детски и спортни площадки, както и залесяване.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина