Резиденция „Стария град” в Пловдив отнесе солен акт, след като бе запечатана

Автор: Ива Модова 6333
Резиденция „Стария град” в Пловдив отнесе солен акт, след като бе запечатана

Резиденция “Стария град“ отнесе глоба в размер на 500 лева след данъчна проверка през януари тази година. Припомняме, че в заведението бе направена проверка от страна на НАП, след която служителите са издали акт на фирмата, а резиденцията бе запечатана за 10 дни.

Наказателното постановление е било издадено, тъй като персоналът продал две кафета и две води на данъчните без да издаде касов бон. Стойността на покупката е била 7,60 лева, за която била предоставена само междинна сметка от компютъра.

Служителите на НАП започнали проверка, при която било констатирано нарушението по закона за данък добавена стойност. Съставен е бил акт, а в законоустановения срок и наказателното постановление.

Санкцията веднага е била обжалвана от управата на фирмата стопанин на заведението. В мотивите си към молбата, мениджърите са описали коренно различна фактичска обстановка от тази на инспекторите от НАП, а именно, че клиенти в заведението е нямало. Служителят пък не е бил оторизиран да продава напитки, а само да посреща гости на хотелската част.

Преди дни Районен съд излезе и със становище по жалбата. Магистратите са отхвърлили молбата на фирмата нарушител. Те обаче са изменили финансовата санкция, наложена от проверяващите. Служителите на НАП са вписали в наказателното постановление сумата от 700 лева като глоба.

Тъй като това е първо нарушение на дружеството, магистратите са постановили минимална санкция, а именно 500 лева.

Още през януари собственикът на резиденция „Стария град” - Емил Тиберов сподели, че атаките на НАП са били тенденциозни. Те били след зачестилите му постове във Фейсбук.  Тиберов публикувал снимки на разбитите улици и тротоари в Стария град, като и постове свързани с поставянето на бариерите към архитектурния резерват.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина