Ремонтните дейности по бул. „Васил Априлов” са в действие, движението е трудно

Автор: Plovdiv Now 2432
Ремонтните дейности по бул. „Васил Априлов” са в действие, движението е трудно

Ремонтните дейности по бул. „Васил Априлов” са в действие, съобщи кметът на район „Централен” Георги Стаменов.  Днес започна фрезоване на асфалта по въпросния участък, като през следващите седмици предстои най-тежката част от подмяна на водопровода, който е на дълбочина 6 метра. Подмяната на ВиК съоръжението няма да попречи на водоподаването в района, уверява кметът. 

Затварянето на платното обаче предизвика километрични тапи още след обявяването на ремонта. В пиковите часове особено автомобилите едва се движат, а задръстванията са от бул. „България” по целия мост. Светофарът на кръстовището с бул. „Шести септември” още повече утежнява обстановката и затруднява преминаването, тъй като движението е в една лента и едва 5 коли успяват да минат на зелен сигнал.

Припомняме, че от ОКТ съобщиха в понеделник, че предстои голям ремонт на булеварда  в отсечката от кръстовището с бул. „Шести Септември“ до моста на река Марица. Част от водопроводната мрежа ще бъде подменена, а заедно с нея предстои реконструкция на западното платно в участъка. Строително-монтажните дейности ще продължат от 9 юли до 15 септември.

Маршрутите за движение на автобусите по линии №17 и №37 от вътрешноградския транспорт на Пловдив се променят, както следва:

Линия№ 17

Посока:  Кв. ,, Прослав“ – ж.к. "Тракия" 

Булевард ,,Шести септември“ спирка №240- бул. ,,Шести септември 1“, спирка №115- бул .,,Шести Септември 2“ ,  десен завой по бул. ,,Васил Априлов“ спирка №312 – ресторант ,,Шери“,  и по маршрута определен с Общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия№ 37

Посока:   Кв  ,, Христо Смирненски“- Авторемонтен завод

Булевард ,,Копривщица“ спирка №313- срещу Хотел ,,Бордо“, десен завой по бул. ,,Шести Септември“ спирка №115- бул. ,,Шести септември 2“ , спирка №116 – Второ ДКЦ и по маршрута определен с Общинската транспортна схема.

В обратна посока маршрутът не се променя.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина