Рекорд! Брокери продават двоен гараж в Капана за 100 000 лева

Автор: Plovdiv Now 9500
Рекорд! Брокери продават двоен гараж в Капана за 100 000 лева

Автор: Георги Тошев

Брокери в Пловдив продават пространство в подземен гараж в „Капана” за сумата от 52 000 евро, което са около 100 000 лева. Това става ясно от обява в една от множеството групи за имоти и квартири под наем във фейсбук, видя trafficnews.bg.

Обявата е представена като „ТОП ОФЕРТА”, като се казва, че двойният гараж е с площ от 44 кв.м. в сграда, построена през 2022 г. на ул. „Стефан Веркович”. Справка показва, че всъщност става въпрос за подземни паркоместа в общ гараж, а сградата а далеч по-стара от 2 години.

В последните години цените на гаражите и паркоместата в Пловдив достигнаха безумно високи нива, и все повече продавачи започнаха да спекулират, създавайки значителни предизвикателства за жителите на града. Причините за този феномен са многобройни, като всеки фактор допринася за създаването на уникална пазарна ситуация.

Само преди дни гараж в центъра на София достигна рекордната цена от 93 хил. евро. Макар да не става въпрос за сключена сделка, а само за обявена цена, при всяко положение подобни суми са космически. В столицата през последните месеци цените на гаражите често надхвърлят 60 хил. евро, а средната цена е около 30-40 хил. евро.

Пловдив е вторият по големина град в България и един от най-бързо развиващите се. През последните години градът привлича все повече нови жители, което води до увеличено търсене на жилища и съответно на паркоместа и гаражи. Това е може би и основната причина за непрестанно увеличаващите се цени.

Друг фактор е и ограниченото предлагане на гаражи и паркоместа, особено в Централните райони на града, което увеличава натиска върху наличните такива, а липсата на нови инфраструктурни проекти и алтернативни решения, които да осигурят допълнителни паркоместа, само усложнява ситуацията.

Не на последно място може да се приеме и фактът, че  много инвеститори закупуват гаражи с цел препродажба на по-висока цена или за отдаване под наем, с което също допринасят за изкуственото увеличаване на цените. От това естествено се възползват и брокерите на имоти, особено когато става въпрос за апетитни места като „Капана”.

Безспорно безумно високите цени на гаражите в Пловдив са сериозен проблем, който изисква спешно внимание и действия от страна на местната власт и обществото. Само чрез съвместни усилия и стратегически подходи може да се намери устойчиво решение, което да подобри качеството на живот на жителите и да допринесе за бъдещето развитие на града.

Подобни новини

Траян

Ако им се направи дълбоока проверка на тия утаечни наноси, които се наричат брокери, ще излязат толкова укрити пари... Не заслужават здраве брокерите, дано с парите дето крадат незаслужено ги сполети и някоя болест нелечима всичките.

13:20, 16.07.2024
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина