Re:Baazar в обновената градина на ул. “Христо Г. Данов“

Автор: Plovdiv Now 2983
Re:Baazar в обновената градина на ул. “Христо Г. Данов“

Втори шанс за любими употребявани вещи, образователни игри за опазване на околната среда и водите, и различни работилници за рециклиране са част от събитията, които ще се случат на шестото издание на екологичната инициатива Re:Bazaar. Тя ще се проведе на 24 август от 17 до 22 часа в градината на ул. „Христо Г. Данов“ в партньорство с район „Централен“ и програма „Зелена култура – зелен град“ на фондация „Пловдив 2019“.

„Мисия: Водата е живот“ е темата, в която организаторите от платформата „Майна Town“ са решили да посветят поредицата от акции на събитието. Re:Bazaar ще започне с образователната игра Re: Bazaar quiz,  в която посетителите ще могат да проверят своите знания за устойчивото управление на ресурсите и да спасят книга от рециклиране. Играта ще бъде фокусирана върху начините за намаляване на потреблението на вода и опазването на околната среда. На тематичния екологичен базар за употребявани вещи желаещите ще могат да разменят любимите си предмети, дрехи, книги, играчки и други вещи, които могат да бъдат използвани повторно. Тази инициатива насърчава осъзнатото потребление и намалява ненужното изхвърляне на предмети.

В специалната зона за почивка ще бъде разположен пожарната-бар на „Майна Town“, който ще предложи освежаващи напитки на всички гости, идеално място за релакс в горещия летен ден.

Присъединете се към инициативата за устойчиво използване на ресурсите на планетата и елате да поговорите за това колко важна е водата за живота, какви са рисковете от неправилно управление на сладките води и заплахите за бъдещето им.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина