Разруха в Стария град! Стена заплашва да се стовари върху пловдивчани и туристи

Автор: Деница Лещева 9239
Разруха в Стария град! Стена заплашва да се стовари върху пловдивчани и туристи

Стена заплашва да се стовари във всеки момент върху туристи и пловдивчани, тръгнали на разходка из Стария град. От няколко месеца насам теренът срещу руския ресторант на улица "Княз Церетелев" е преграден от "предпазни" пана. При лоши метеорологични условия обаче те създават опасност за минувачите, твърди наша читателка.

"Вчера, при най-големия вятър, подминавайки тази стена, моята кола бе ударена от дъска, закачена за паното", разказва възмутената местна жителка. Тя споделя своите опасения, че би могло да се стигне до по-сериозен инцидент, ако не бъдат взети спешни мерки. 

"Какво трябва да се случи,за да се вземат мерки, а не само да не заковава един плат да се прикрива ужасната гледка на срутената сграда? Трябва ли да има жертви да се вземат мерки? Това се питаме ние - живущите, минавайки всеки ден от там с коли и пеша", коментира жената. 

Наш репортер се свърза с ОИ "Старинен Пловдив", за да отправи запитване чия собственост е въпросния имот. Оттам потвърдиха, че теренът е частен, но все още не е ясно кой го стопанисва. 

Припомняме, че само преди няколко месеца в редакцията ни постъпи сигнал за рушащата се къща Ламартин, която се намира на метри от въпросния имот. Читатели сигнализираха за опасно надвиснали керемиди от дома на Мавриди, който от години е затворен за посетители. След подадения сигнал от ОИ "Старинен Пловдив" предприеха незабавни мерки по укрепване на зданието. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина