Разпродават на части сграда в центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 147668
Разпродават на части сграда в центъра на Пловдив

Разпродават на парче жилищна сграда в центъра на Пловдив. Имотът е изграден върху малък парцел на ул. „Капитан Райчо“ 67А. През 2019 година стартира ремонт на тухлената постройка, която от години бе в занемарено състояние, пише trafficnews.bg.

Понастоящем обектът е собственост на основаното през 2017г. дружество „Фитополис Еко Ойл“ ООД, с управители Иван Георгиев и Костадин Даскалов. Двамата имат равни дялове във фирмата, чийто предмет на дейност е производство и преработка на растителни масла и мелничарство. Извършват още инвестиционна и снабдителска дейност.

През 2024 г. обаче дружеството им е прекратило търговската си дейност и е обявена принудителната му ликвидация. Видно от справка в Търговския регистър върху „Фитополис Еко Ойл“ има наложен запор за 107 650 лв. към „Артеон Енерджи“. Към март м.г. фирмата има над 45 000лв. непогасени задължения към НАП.

Причината за обявяването на търг от частен съдебен изпълнител обаче са неизплатени задължения към софийското дружество „Сни Комерс-1“ ЕООД, собственост на Христо Петров. През 2023г. е наложена възбрана на самостоятелните обекти в сградата – два тристайни и един двустаен апартаменти, в полза на взискателя.

На търг ще бъдат пуснати три от обектите в сградата, които са недовършени. Те са на етап замазка, с изградени ВиК и електрозахранване. Двустайният апартамент в тухлената постройка се намира на първи етаж. Площта му е изчислена на 42.90 кв.м, като залаганията започват от 44 000 лв. (22 500 евро). 

Публична продан ще се проведе и за тристаен апартамент на втория етаж от постройката. От е с обща площ 126.10 кв.м, а цената му е 251 600 лв. (128 641 евро). Това е най-скъпият самостоятелен обект от сградата на ул. „Капитан Райчо“ 67.

На последният тавански етаж се намира още един тристаен апартамент, оборудван за офис. Неговата цена е 196 800.00 лв. (100 622 евро). Площта му възлиза на 112 кв.м..

В цената са включени и идеални общи част от сградата.

Публичната продан ще се проведе при частен съдебен изпълнител Мариана Кирова. Наддаванията стартират на 24 август и ще продължат в рамките на един месец. На 25 септември се очаква да стане ясно имат ли апартаментите в центъра на Пловдив нови собственици.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина