Раздадоха на хората маските, ушити от учениците на Сценични кадри

Автор: Plovdiv Now 5916
Раздадоха на хората маските, ушити от учениците на Сценични кадри

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и други служители от администрацията раздадоха 600 маски за многократна употреба на 270 хронично болни, които се хранят в диетичните трапезарии на ул. „Родопи“ №48 и на ул. „Цар Калоян“ №13А.

От предпазните средства, ушити и дарени от ученици в Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив, получиха и домоуправителите на блоковете около училището. Това бе и изричната воля на децата, които прекарват голяма част от междучасията си в карето между улиците „Капитан Райчо“, „Петко Д. Петков“ и ул. „Раковски“.

Управителите на етажната собственост, които бяха трогнати от милия жест, обещаха да предоставят маските на съседите си, които нямат възможност да си закупят.

Кметът на район „Централен“ благодари за благородната и доблестна постъпка на учениците от X а клас и XI а клас от специалността „Сценичен  костюм“ и на преподавателите им.

„Радвам се, че децата от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства осъзнават, че с подобни прояви на състрадание и великодушие ще направим по-лек за всички ни периода на изпитания, през който минаваме“, коментира Георги Стаменов.

През настоящата година Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще чества своята 45-та годишнина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина