Пустеещи магазини на Иван Вазов и Гладстон, редица помещения - изпразнени

Автор: Plovdiv Now 6734
Пустеещи магазини на Иван Вазов и Гладстон, редица помещения - изпразнени

Редица помещения на търговските улици „Гладстон” и „Иван Вазов” пустеят. Магазини са затворили, други напълно изпразнени, видя trafficnews.bg.

Близо 10 помещения вече са напълно свободни и се дават под наем на улица „Гладстон”, показа репортерска проверка. Сред тях са два обекта за бельо, заведение за фрешове, магазин за дрехи и дори туристически офис. Затворена от седмици е и бръснарницата срещу дома на културата „Борис Христов”. Студиото за плетива, което малко и голямо знае от години, също вече е в историята.

„Наемите в центъра на Пловдив са убийствени. Не всеки може да ги понесе. Помещенията ще останат дълго време празни, защото в тази криза никой не купува”, разказва търговка на улица „Гладстон”.

Подобна е гледката и на улица „Иван Вазов”. Не само малки помещения, а и големи такива, които до скоро предлагаха дрехи и обувки, вече се отдават под наем. Стока липсва, както и наличните стелажи и манекени.

На търговската улица могат да се забележат и редица магазини, които са затворени. 

Наш репортер разговаря с търговка на обувки, която сподели, че от началото на пандемията, потокът от хора е намалят с над 50%.

„Клиентите или нямат пари или спестяват. Много колеги предпочетоха да затворят. Това са разходи – ток, заплата, осигуровки. Други директно напуснаха помещенията заради наема и липсата на доход. Хората минават от тук, но на път за работа, а не за да пазаруват”, каза Веси.

На витрините са позиционирани табели за намаления и ликвидация.

Както TrafficNews съобщи преди време, 23 са опразнените помещения, а на витрините стоят табели „Отдава се под наем” на Главната. Повечето от освободените търговски обекти предлагаха за дрехи, обувки и чанти. Причините са много, а една от тях е невъзможността на търговците да плащат наемите си. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина