Протестиращи заградиха къщата на кмета Тотев, той обеща да предложи да откупят земята ВИДЕО

Автор: Виктория Петрова 6057
Протестиращи заградиха къщата на кмета Тотев, той обеща да предложи да откупят земята ВИДЕО

Протестиращите от центъра на Пловдив късно снощи спонтанно се пренесоха пред къщата на Иван Тотев. Те поискаха Община Пловдив да вземе мерки срещу застрояването на парцела в междублоковото пространство между ул. "Капитан Райчо", ул. "Родопи" и ул. "Марин Дринов" в Пловдив. 

"Искаме съдействие. И ние имаме право на градинка, на въздух, на пространство. Днес сте давали едно интервю, че едните ще плачат, другите ще се радват. Защо така съпоставяте? Искаме да ни запазите мястото", посочи протестираща. 

Градоначалникът излезе и изслуша хората. Въпреки че преди часове той каза, че общината е безсилна по отношение на застрояването на парцела, тъй като частниците са спечелили делото срещу отказа на администрацията да се смени ПУП-а на терена, той се съгласи да направи опит да бъде гласувано решение за изкупване на земята обратно.  

"Какво да направя? Искате, както предложихме да купим 20-те декара зад "Санкт Петербург", така да купим и вашето? Добре. В четвъртък имаме сесия на Общински съвет, заставам на трибуната и предлагам да бъде откупено. Разбирам ви, но не аз казвам ти ще строиш, ти няма да строиш. Обещано, ще предложа на Общински съвет да бъде откупен, пък ще видим какво ще кажат", това каза пред протестиращите кметът Иван Тотев.

Припомняме, че протестите срещу застрояването на междублоковото пространство започнаха още през миналата година. Парцелът е бил отделен и даден в заменка на Васил Будев, а по-късно е продаден на инвеститор. Към този момент е започнало строителството на 18-метрова сграда. На протеста снощи към недоволните от "Капитан Райчо" се присъедини и представител на Инициативния комитет срещу застрояването на парка зад "Санкт Петербург". 

Ето и видео от протеста пред къщата на градоначалника:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина