Призрачен подлез в Пловдив плаши и погнусява пешеходците с тъмнина и смрад СНИМКИ

Автор: Ива Модова 19510
Призрачен подлез в Пловдив плаши и погнусява пешеходците с тъмнина и смрад СНИМКИ

Подлез плаши и погнусява пловдивчани с мрак и смрад в центъра на града. Съоръжението от дълго време е занемарено, а хората са принудени да крачат по опасното пешеходно съоръжение. Наш читател отново припомни за проблема с подлеза, който се намира до водната палата.

Въпросното съоръжение е напълно неизползваемо. Вечер всява страх у мнозина, въплъщавайки се в призрачно място, като от хорър филм. През деня пък още от стълбите се долавя силната миризма на урина и фекалии.

 „Много от гражданите вече предпочитаме да рискуваме живота си и да притичваме през булеварда, отколкото да преминаваме през тъмния и миризлив подлез”, споделя нашият читател.

Съоръжението в центъра на Пловдив не е единственото, превърнало се в неизползваемо по една или друга причина. Два от подлезите на Цариградско шосе също се отбягват от пешеходците. Причините тук обаче не е външният вид и липса на осветление, а бездомните кучета и наркоманите, които се въртят вътре. Многократно сме ви показвали, как хората се впускат по булеварда, като камикадзета, само и само да не минат през съоръжението.  

Наш репортер се свърза с кмета на район „Централен”. Георги Стаменов разказа, че както този подлез, така и още три в центъра на града са прехвърлени за поддръжка на районната администрация. Преди дни заедно с експерти и главният архитект на администрацията, са направили оглед, за да се констатират щетите и да се набележат проблемите.

„От години съоръжението е ставало обект на вандалски прояви. Лампите масово се крадат. До дни ще поставим нови, но ме притеснява, че и те ще бъдат задигнати. В момента сме в процедура по избор на фирма, която ще се грижи за поддръжката на подлеза. Имам два проекта за ремонта му, като основната цел е да се подсигури осветлението. Кабелите да се вградят, а на лампите да се постави метална решетка. Имаме намерение да поставим видео наблюдение, за да се засили сигурността”, каза пред наш репортер Георги Стаменов.

В момента се работи и по проблема с осветлението и в съседен подлез – този на Чифте баня. Надеждите на администрацията са до средата на годината проектът за цялостната реконструкция да е готов, да се кандидатства за финансиране и да се стартира обществена поръчка.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина