Преобразяват два подлеза в окаяно състояние в Пловдив с основен ремонт

Автор: Plovdiv Now 4722
Преобразяват два подлеза в окаяно състояние в Пловдив с основен ремонт

Два от подлезите в район „Централен“ ще претърпят основна реконструкция - този до Водната палата, както и на кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ и улица „Стоян Михайловски“. Районният кмет Георги Стаменов присъства на началото на ремонтните дейности.

Подземните съоръжения ще бъдат почистени, ще се ремонтира канализацията им, ще се подменят повредените подови настилки, ще се постави ново осветление и ще се боядисат стените и тавана, които са покрити с графити.

От шахтите на подлеза на бул. “Санкт Петербург“, който не е реконструиран повече от 15 години, бяха извадени десетки чували с боклуци, пръст и пясък.  Рехабилитацията на съоръженията, която е за сметка на реконструкцията на други обекти в района, се очаква да приключи до месец.

Обсъжда се възможността в подлезите да бъде монтирано видеонаблюдение, което не само ще помогне за безопасността на гражданите, но и ще играе превантивна роля срещу бъдещи вандалски прояви.

Веднага след ремонта на подземното съоръжение на бул. „Санкт Петербург“, на терена от 2 дка до него, ще бъде изграден парк. В зелената площ ще се посадят дървета, цветя и храсти, ще бъдат оформени и алеи, на които ще се поставят пейки.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина