Премахнаха бариерата на паркинга на „Евмоплия” – местата вече са част от Синя зона

Автор: Plovdiv Now 72295
Премахнаха бариерата на паркинга на „Евмоплия” – местата вече са част от Синя зона

Оградата и бариерите от паркинга на бившия магазин „Евмолпия”, който бе преустроен в хотел „Емпориум”, вече са премахнати. Собственикът на хотела спази ангажимента си да премахне всички поставени от него елементи, като той е освободил терена, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че след проверка на ОП „Паркиране и репатриране” се оказа, че местата се полазват като платен паркинг в разрез с наредбата . От хотела бяха наели 25 служебни паркоместа, като таксуваха по 2 лева на час и имаше бариери.  Разрешителното за местата не бе подновено след доклад от директора на ОП-то Нъшан Деркалестаниан.

„ Паркингът вече се стопанисва от „Паркиране и репатриране”, като е част от Синя зона. Това значи, че всички може да паркира на него, като трябва да заплати 2 лева на час в работното време на Синя зона, а извън него е безплатен за гражданите и гостите на града”, заяви Деркалестаниан. Той каза, че трябва да се вземе решение в близко време как да се стопанисва паркинга – дали да остане в активите на ОП-то, или да се отдаде под наем или на концесия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина