Празничен концерт организират за 9 май - Деня на Европа в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4633
Празничен концерт организират за 9 май - Деня на Европа в Пловдив

Община Пловдив, Информационният център „Европа Директно” – Пловдив и Център "Образование за демокрация" организират за пловдивчани и гостите на града ни тържествено отбелязване Деня на Европа.

Събитието ще се проведе на 9-ти май 2019 г. от 18.30 часа на стълбите с водната каскада на „Каменица” – ул. Княз Ал. Батенберг” и ще включва – празничен концерт на хорови формации от Пловдив и чужбина, осигуряване на щанд с безплатни информационни материали за Европа, викторини и игри с гражданите и много награди. Организаторите канят всички желаещи да празнуват и да се забавляват заедно, като всички европейци.

Денят на Европа е празник на Европейския съюз, на единството и мира на стария континент. Отбелязва се на датата, когато френският външен министър Робер Шуман прочита историческата декларация за обединение в Европа. На 9 май 1950 г., 5 години след края на Втората световна война, той призовава за обединяване на френските и западногерманските ресурси и промишленост за производство на въглища и стомана, за да се избегнат бъдещи военни конфликти. „Декларацията на Шуман“ е в основата на Европейската общност за въглища и стомана, предшественик на днешния ЕС.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина