Правят ул. “Младежка“ със зелени пояси, атракции и фермерски базар. “Водолазът“ си отива

Автор: Благовест Андонов 1146
Правят ул. “Младежка“ със зелени пояси, атракции и фермерски базар. “Водолазът“ си отива

Съвсем скоро се очаква да започне проектирането на улица „Младежка“ в центъра на Пловдив, обяви районният кмет Георги Стаменов.

Той обясни, че към проектантите ще има препоръки зоната да бъде направена по подобие на тази на булевард „Марица-юг“ – със зелени пояси, детски площадки, тракционни и места за отдих.

По думите му сегашният вид на улицата не може да остане и почти сигурно целият пазар ще бъде премахнат. Възможно е обаче да се обособи едната част на улицата за т.нар. фермерски пазари, където да бъдат разположи малък брой маси на производители, които да предлагат своята продукция в определен часови диапазон, а след края на работния ден те да прибират масите си.

Относно съдбата на култовата кръчма „Водолаза“ Георги Стаменов изрази мнение, че той не може да остане в този му вид. Дори и да има заведение, то трябва да бъде със съвсем различна архитектурна концепция, което да отговаря на бъдещата визия на улицата. На самата улица вече редица от павилиони са премахнати, но все още в едната й част пазарът функционира и  е на разпореждане на „Общински пазари“. Улицата е в изключително компрометирано състояние и в двете й платна, както и  в прилежащите й пешеходни зони. Улицата със сигурност няма да се отваря за излаз с кръстовището с „6 септември“ и „Васил Априлов“. Новият генерален план за организация на движението е заложено улицата да бъде с т.нар. споделено придвижване , което ще рече, че всичко трябва да бъде на едно ниво, като маркировката да определя къде могат да се движат автомобили и къде не. Не е ясно обаче, дали тази препоръка ще бъде спазена в бъдещето задание.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина