Пожар в култово пловдивско заведение! Скитник го запали

Автор: Plovdiv Now 54872
Пожар в култово пловдивско заведение! Скитник го запали

Пожар е пламнал в култовото пловдивско заведение "Конюшните на царя". Сигналът за огъня постъпил малко преди 4:00 часа вчера. Екипи на пожарната и полицията веднага отишли в Стария град, където заварили почти изгорял дървения навес на заведението. 

За броени часове бил задържан и извършителят - 68-годишен пловдивчанин, който води скитнически начин на живот. Той бил стар познайник на полицията. След задържането му мъжът признал, че е събрал съчки и хартия, които запалил за да се стопли, но оставения без надзор огън бързо обхванал дървената конструкция.

Със стартирането на зимния сезон екип на Четвърто районно управление ежедневно извършва обход в района на Стария град, като следи за места и сгради, които биха могли да послужат за подслон на лица, водещи скитнически начин на живот. При установяване на такива места незабавно се сигнализира собствениците на обектите или общината с цел предотвратяване на подобен род инциденти, информират от полицията. 

Конструкцията се намира в съседство с емблематични сгради, част от архитектурно-историческия ансамбъл "Старинен Пловдив". За щастие, бързата намеса на пожарникарите е предотвратила разпространението на огъня. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина