Поколения пловдивчани се върнаха в детството на откриването на новия парк “Бунарджика“

Автор: Милен Ангелов 19470
Поколения пловдивчани се върнаха в детството на откриването на новия парк “Бунарджика“

Под звуците на Биг Бенд Пловдив тази вечер официално бе открит обновеният парк „Бунарджика“. Десетки граждани и общественици присъстваха на церемонията, на която с умиление си спомниха за детските години, прекарани на това място. Но сега с още по-голям блясък в очите разглеждаха обновеното бижу в подножието на Альоша.

Площадката под акведуктите, фонтана на езерото с мечката, който бликна за първи път след десетилетияq са изцяло обновени и вече се превърнаха в притегателно място за отдих и почивка. Водното съоръжение е елемент от цялостната реконструкция на парка по проект на стойност 2 милиона лева. На „Бунарджика“ е монтирано ново осветление, цялата растителност по хълма е обследвана, изградени са площадки, възстановени са каменните пързалки, монтирани са указателни табели. Ремонтирани са всички алеи, чийто паваж е пренареден, подменени са водопроводите и канализацията, както и напоителната система.

Кметът на Пловдив Иван Тотев припомни, че акведуктите на хълма са построени през далечната 1910 година, а предишният голям ремонт на това място е бил през 1936 година, когато са изградени алейната мрежа и останалите пътеки. Това се е случило по време на кметуването на Божидар Здравков.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина