Погнаха велосипедистите по Главната в Пловдив, охранители и полиция следят

Автор: Plovdiv Now 16206
Погнаха велосипедистите по Главната в Пловдив, охранители и полиция следят

Шест екипа на Общинска охрана и Общинска полиция ще следят за нерегламентирано каране на велосипеди по Главната улица на Пловдив. Размерът на глобата е минимум 30 лева.

Пешеходните зони, големите и малки паркове и градини са забранени зони за каране на велосипеди, тротинетки, включително електрически, скейтбордове и други видове превозни средства, припомнят от Общината.

За целта на конкретни места на пресечките на Главната, които се явяват един вид вход към нея, са поставени и съответните забранителни знаци.

„Нека гражданите съблюдават наредбите и Закона за движение по пътищата, тъй като незнанието не ги оневинява при нарушаване на правилата“, заяви заместник-кметът Йордан Ставрев. Заради високия риск от инциденти с разхождащи се деца и възрастни той призовава гражданите да използват изградените велоалеи, както и да не преминават през пешеходните зони, карайки въпросните превозни средства.

По продължение на пловдивската главна улица, както и на възлови места са поставени камери, чрез които се следи за спазването на обществения ред. При нарушение шестте дежурни екипа от служители на ОП „Общинска охрана“ и „Общинска полиция“  веднага реагират и глобяват на място провинилите се с актове или фишове, чийто размер е минимум 30 лева. От началото на годината, въпреки наложените извънредни мерки и ограничения за намаляване разпространението на коронавируса, са съставени над 30 акта.

Във връзка с опазването на живота и здравето на гражданите Община Пловдив напомня на велосипедистите, че по закон трябва да преминават през пешеходните пътеки на кръстовищата бутайки колелата, а не карайки ги.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина