Подменят хидроизолацията на Пеещите фонтани със 180 хил. лева

Автор: Благовест Андонов 4097
Подменят хидроизолацията на Пеещите фонтани със 180 хил. лева

Първи ремонтни дейности, извън гаранционния срок,  ще бъдат извършени по Пеещите фонтани, три години след като те  бяха открити. Общинската администрация е пуснала поръчка за подмяна на хидроизолацията на водната площ, която се разпростира 6500 кв.м. Цената, за която ще бъде извършен ремонтът е 180 хил. лева с ДДС.

Припомняме, че хидроизолацията на водните площи в Цар Симеоновата градина, бе компрометирана, дни след откриването на атракцията. Още тогава големи парчета от изолацията се бяха олюпили, а общината се зае да дири кой е виновен за гафа.

Тогава проектантът арх. Петко Прокопиев показа  протоколи от проверката на строителството на фонтаните, в които се казва, че хидроизолацията не е направена качествено и се изтъкнаха четири основни дефекта.  Към това специалистите бяха на мнение, че полагането на изолацията е правена през зимата, което може да доведе до отлюпването й.

От градските власти тогава изтъкнаха, че работници са хвърляли негасена вар по водните площи, което е предизвикало дефектите.  След скандалите хидроизолацията бе ремонтирана, но явно отново тя трябва да бъде сменена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина