Подлез в центъра на Пловдив стана неузнаваем след основен ремонт

Автор: Plovdiv Now 14724
Подлез в центъра на Пловдив стана неузнаваем след основен ремонт

Подлезът на кръстовището на бул. „Санкт Петербург“ и ул. „Стоян Михайловски“ е неузнаваем, след като претърпя основен ремонт. 

Ремонтирана е канализацията, подменени са голяма част от амортизираните подови настилки. Боядисани са тавана и стените, които бяха изрисувани с графити, напълно реновирани са подходите към подлеза. От шахтите му, които не са почиствани повече от 15 години, бяха извадени над десет чувала с пръст, смет и пясък.

Поставени са и нови осветителни тела, които са защитени с метални решетки. Монтирано е видеонаблюдение, което ще осигури безопасност на преминаващите и ще предотврати евентуални вандалски прояви.

Администрацията на район „Централен“ предвижда в бъдеще на терена от 2 дка до подземното съоръжение да бъде изграден парк с обособени алеи с пейки, богата зеленина, дървета, цветя и храсти.

„Рехабилитацията на подлеза бе по настояване на голяма част от живеещите в квартала. Радвам се, че не само успяхме да удовлетворим желанието им за основен ремонт, но и да го надградим. Съоръжението се ползва от изключително много жители на района, сред които ученици и майки с деца. Камерите ще гарантират спокойното им и безопасно придвижване“, коментира кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Припомняме, че подлезът години наред беше в окаяно състояние. Стените бяха безобразно изрисувани с графити, но това не беше най-големият проблем. При всеки по-силен дъжд той се пълнеше в вода и ставаше буквално като блато с дълбочина поне половин метър и трябваше с техника да бъде отводняван всеки път, защото водата не се оттичаше. Сега остава да си пожелаем подлезът да се запази в това безупречно състояние, защото в момента наистина е неузнаваем.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина