Пловдивчанин задигна телефон и поиска 250 лв. да го върне, спипаха го

Автор: Ива Модова 4998
Пловдивчанин задигна телефон и поиска 250 лв. да го върне, спипаха го

Пловдивчанин бе осъден на 9 месеца условно с пет години изпитателен срок заради кражба и рекет. Вината му е, че е задигнал телефона на жена, която водела курсове по шофиране. Случката се е разиграла в началото на юли до Централна гара.

Жената имала час по кормуване,  но понеже подранила, оставила колата на паркинга и отишла да си вземе кафе. Докато пазарувала на лавката, оставила телефона си встрани от плота. Възползвайки се от това, въпросният пловдивчанин минал наблизо и отмъкнал мобилното устройство.

Не след дълго жената усетила, че телефонът й липсва. Започнала да го търси, дори решила да звънне от друг апарат на своя номер. След десетото позвъняване, от отсрещната страна вдигнал непознат глас.  Мъжът заявил, че ще върне телефона, само ако собственичката му даде 300 лева откуп. Започнали преговори и уговорки, как ще стане размяната. 

След дълги пазарлъци рекетьорът се навил на 250 лева, които да му бъдат предадени пред Централна гара. Инструкторката обаче подала сигнал за кражбата и до Криминална полиция. Сформиран бил екип от цивилни полицаи, който да залови изнудвача в момента, когато прибира парите.

Срещата се състояла, както била договорена. Жената дала парите, а той върнал телефона. Веднага след размяната, обаче мъжът бил арестуван. У него били намерени банкнотите, дадени от потърпевшата. Крадецът бил арестуван, а не след дълго се сдобил и с две обвинения.

Пред Районния съд в Пловдив изнудвачът се опитал да се оправдае, че намерил телефона, а парите не били за подкуп, а награда за намерения GSM-а.  По време на заседанието показания като свидетели дали курсистка на потърпевшата, както и полицаите, задържали крадеца.

В крайна сметка съдиите не повярвали на думите на обвиняемия и го признали за виновен по двете обвинения – за кражба и изнудване. И за двете той получил едно общо наказание от 9 месеца условна присъда с три години изпитателен срок.

Крадецът е задължен да плати и всички разноски по делото. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина