Пловдивчани препълниха Главната улица, за да похапнат вкусни мекици по рецепта от едно време

Автор: Деница Лещева 12877
Пловдивчани препълниха Главната улица, за да похапнат вкусни мекици по рецепта от едно време

Стотици пловдивчани се наредиха на опашка, за да похапнат вкусни мекици по бабина рецепта в най-новото заведение за бързо хранене под тепетата. "Мекица и кафе" отвори врати с музика, танци и много настроение, а един от гостите след откриването бе "обичайният заподозрян" Стефан Вълдобрев. Заедно с част от екипа си, Вълдобрев се наслади на традиционната закуска часове преди концерта си на Античния театър. 

Заведението се пръскаше по шевовете още от сутринта, преди да бъде официално открито. Жители на Пловдив с удоволствие опитаха традиционните мекици, които всички помним от едно време.

Самата церемония по наоткриване на новото местенце се превърна в истински празник за гостите и минувачите по главната. Десетки се понесоха под ритмите на салса и бачата и превърнаха главната улица в сцена на истински спектакъл. За гостите бяха предвидени коктейли, томболи, забавления и, разбира се, чаша кафе.

"Мекица и кафе" е създадено, за да върне хората във времето, когато малките неща означаваха нещо, споделиха собствениците. Изкушенията се приготвят от специално замесено на място тесто. Освен традиционните добавки, като козе сирене или сладко, гостите могат да се насладят на не дотам познати комбинации. Тези, които искат да поглезят небцето си, могат да добавят към тестената закуска карамелизиран банан, фъстъчено масло, сладолед, Нутела и ягоди и какви ли не сладки и солени продукти. 

В менюто са включени и традиционните бухти и мини мекички, свежи напитки и интересни десерти. Специално за веганите са предвидени и вкусотии без съдържание на животински продукти. 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина