Планират мащабно благоустройство на квартал в центъра на Пловдив

Автор: Виктория Петрова 5632
Планират мащабно благоустройство на квартал в центъра на Пловдив

Пространството, заключено между пловдивските булеварди "Цар Борис III Обединител", ул. "Христо Ботев", ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Хан Аспарух", ще претърпи пълна промяна. В момента инж. Йордан Калев е в процес на разработване на проект за благоустрояване на зоната. В него ще бъдат включени ремонт и реконструкция на пешеходните зони, озеленяване, паркинги и рехабилитация на друга обществена инфраструктура.

Това съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който отбеляза, че се предвижда зони, в които до момента се паркира, но настилката им е в лошо състояние или на места липса, да бъдат тотално реконструирани и асфалтирани.

Така ще може паркоместата да бъдат приведени в добър вид и да бъдат отдавани на живущите срещу 20 лева на месец по наредбата за местодомуване на МПС. 

Такъв е случаят с обособен паркинг на ъгъла на "Цар Асен I" и "Славянска", нерегламентиано ограден с метална ограда и придружен с табели "Паркинг само за живущите в блока", на който вчера кола осъмна запечатана с монтажна пяна.

Очаква се след като проектът бъде финализиран и получи одобрение, да бъде стартирана процедура за избор на изпълнител.

Все още няма информация за това каква ще бъде прогнозната стойност на дейностите, респективно на обществената поръчка.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина