Паркинг колчета прекъснаха достъпа на автомобили до ул. “Загреб“ в Капана

Автор: Plovdiv Now 5595
Паркинг колчета прекъснаха достъпа на автомобили до ул. “Загреб“ в Капана

Паркинг колчета прекъснаха достъпа на автомобили до ул. "Загреб". Пловдивчани се оплакаха преди време, че колчетата на част от улиците в квартала на творческите индустрии са изтръгнати и коли влизат безпрепятствено в Зелената зона. Последва проверка от общината и район "Централен" и достъпът на автомобили вече е ограничен, а паркинг колчетата - възстановени. 

Проблемът с паркирането в квартала обаче остава. Според живеещи в Капана, талоните за достъп на живеещи и работещи в квартала, са повече отколкото местата за паркиране. Хората настояват общината да осигури паркоместа. 

"В цялата зона на Капана, включително в зоните на ул. "Княз Богориди", както и зад блоковете на бул. "Цар Борис III Обединител", паркирането е много наболял проблем, тъй като има много недисциплинирани шофьори. Всички сигнали, които получаваме, препращаме към Общинска полиция, Общинска охрана и органите на МВР, за да може всички нарушители да бъдат глобявани. Големият проблем е през деня, когато има икономическа активност в зоната. Затова е и концепцията за по-силен контрол в цялата зона в центъра, коментира кметът на "Централен" Георги Стаменов. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина