ОУ „Екзарх Антим I” най-после ще има собствен физкултурен салон

Автор: Plovdiv Now 7049
ОУ „Екзарх Антим I” най-после ще има собствен физкултурен салон

Едно от предпочитаните основни училища в централна градска част – ОУ „Екзарх Антим I” най-после ще има собствен физкултурен салон. От години ръководството на училището се опитва да се сдобие със зала за спорт на своите възпитаници от години , като това най-после ще стане факт.

Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за 1,6 млн. лева с ДДС за строителството на салона в двора на училището.  В поръчката е заложено да се изготви  инвестиционен и технически проект, строителството на залата, както и упражняването на авторски надзор.

Възложител на поръчката  е зам.-кметът Стефан Стоянов, а финансиране е осигурено през програмата за нови спортни обекти и съоръжения, финансирани чрез МОН и Министерството на младежта и спорта.

В ОУ „Екзарх Антим I“ се обучават 516 ученици. До момента няма изградена спортна база – закрит салон, за да се провеждат нормално часовете по физическо възпитание.

1,1 млн. лева са привлечени от държавата, останалата част от са съфинансиране от общинския бюджет.  Предложенията ще се приемат до 14 юни, а ако няма обжалвания, до есента може да бъде избрана фирма, като започне да се изготвя техническият проект.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина