Отварят площад “Централен“ на празника на Пловдив! 100 мотора посрещат пловдивчани

Автор: Виктория Петрова 29698
Отварят площад “Централен“ на празника на Пловдив! 100 мотора посрещат пловдивчани

Площад "Централен" ще бъде отворен за посетители на 6 септември. Всички прегради ще бъдат отстранени и пространството отново ще заживее градски живот, но ще има още довършителни процедури по настилката и инфраструктурата, предупреди кметът на Пловдив Иван Тотев. 

"Площадът ми харесва повече отколкото си представях. Впечатлен съм. Лично много ми харесва, като трябва още малко да се направи. На мястото на пейките зад пощата например си представям заведения, но това ще стане във времето", обясни Тотев.

Все още площадът няма Акт 16, но е започната процедура с ЕВН, по прокарване на партида и всички необходими документи за официалното въвеждане в експлоатация на обекта. Така церемонията по откриването на площада ще бъде по-нататък във времето, без градската администрация да се ангажира с конкретни дати. 

Площадът обаче ще бъде достъпен за пешеходци от празника на Пловдив нататък. Всъщност днес стана ясно, че неговата неофициална премиера ще бъде не само за минувачи, но и за моторизираната част от обществото. 

На 6 септември притежателите на мотори "Хонда" ще паркират своите притежания в новата част на площада по протежението към "Гладстон". Идеята е всички гости на града да могат да разгледат машините, като това ще стане под зоркото наблюдение на полицията. На 7-ми пък се очаква силен рев да огласи улиците на града, като същите мотористи ще направя зрелищно шествие по улиците на Пловдив. 

"Официалното откриване ще бъде, когато го организираме. Така или иначе обаче от 6-ти хората ще могат да ползват площада с всичките му възможности. Много ясно обаче подчертавам, че времето няма да ни стигне да завършим цялата работа по площада до 6-ти. Има части, които все още няма да бъдат фугирани, но от понеделник ще продължим с довършителните дейности. Като влезе EVN партида, може би другата седмица - ще направим официално откриване", посочи Тотев. 

За празничната програма в Деня на съединението в Пловдив ще пристигнат президента на България Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и партийни лидери. Най-вероятно обаче Бойко Борисов няма да присъства. 

"Ще говорим с премиера Бойко Борисов, ала той никоя от годините не е идвал в 8:30 за събитието на площад "Съединение". Принципно когато дойдат двамата големи, третият голям не идва", коментира градоначалникът. 

Подобни новини

Екатерина

Не е чудно, че си го харесва! И какво друго, освен заведения и хотели, и гол бетон има в глават???

00:06, 04.09.2019
Отговора 0
Отговор

Off

Толкова ли нямахте време да направите две снимки на площада!

11:32, 03.09.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина