Фермерски базар разпъват производителите от Пловдивска област в парк Бунарджика. Той ще се състои всяка сряда от 16.00 до 20.00 ч. на централната алея от страната на бул. „Руски“ в подножието на хълма. Организатори са Община Пловдив, Фондация LocalFood.bg и Slow Food Пловдив.
Идеята е базарът да се превърне в традиционно за района събитие. До октомври 2018 г. всички ценители на качествените храни и напитки могат да се насладят на разнообразие от местни фермерски, занаятчийски и етнохрани. Освен обичайните производители, които предлагат фермерски млечни продукти, биозеленчуци и плодове, занаятчийски хляб с квас, планински мед, домашни сладкиши и други, към лятното издание на пазара ще се присъединят две нови ферми за месо, които ще предложат екологичночисти яйца, пилешко, пуешко, заешко, свинско и телешко месо. Новото издание на фермерския пазар ще предложи и сектор с етнохрани. Също така се очаква да се включат майстори на арменските и турските специалитети.
Освен вкусната храна, посетителите на събитието ще могат да се насладят на прохладен айляк в самия център на града в сряда вечер с подбрана жива бира и фермерско вино.
От май по проект на Slow Food общността в Пловдив, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата, съвместно с район „Централен“ ще стартира и нова и богата програма за подрастващи.