Още едно кръстовище с нова организация в Пловдив, по-лесно се завива надясно

Автор: Plovdiv Now 2960
Още едно кръстовище с нова организация в Пловдив, по-лесно се завива надясно

Всички пътни превозни средства, идващи от центъра на Пловдив през Сточна гара и ул. „Найчо Цанов“ към бул. „Освобождение“, от днес могат да по-лесно да завиват надясно в посока Асеновград. Това се дължи на новата организация на движение на кръстовището при бившата Мебелна къща.

„Това е десетото поредно кръстовище, което оптимизирахме за по-малко от три месеца. Изпълняваме заложените от Община Пловдив мерки за облекчаване на трафика и продължаваме да работим в тази посока“, заяви директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков.

Той припомни, че досега са реорганизирани на бул. „България“ с бул. „Васил Априлов“ и ул. „Победа“, бул. „Васил Априлов“ с бул. „Шести септември“, бул. „Дунав“ с ул. „Победа“ и с ул. „Васил Левски“, бул. „Източен“ с бул. „Княгиня Мария Луиза“ и с ул. „Богомил“, бул. „Руски“ с бул. „Шести септември“ и бул. „Свобода“ с ул. „Владивосток“.   

Като част на новата организация на движението по кръстовищата са включени поставянето на стрелка за десен завой, премахване на защитен ляв завой, промени в циклограмите на светофарните уредби.

„Правим постоянен мониторинг и анализ на нововъведенията и сме готови за още подобрения“, коментира заместник-кметът на Община Пловдив по транспорт Тодор Чонов. Той призова шофьорите да карат внимателно и да се съобразяват с новата организация на движение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина