Огромен смок се е заселил в блок в центъра на Пловдив, хората са в паника

Автор: Добринка Димова 1136
Огромен смок се е заселил в блок в центъра на Пловдив, хората са в паника

Над 20 семейства от Пловдив от няколко дни живеят в постоянен страх. Огромен смок се е заселил в процеп на жилищната сграда в центъра на града, на ул. „Мусала” 6. Влечугото изпълзява от дупка над козирката на входната врата. Многократно хората я виждат да се показва от там. Пропълзява под терасите на първия етаж, по лозата и по плочките пред блока, след което отново се връща в скривалището си. Ужасени от влечугото, живеещи и работещи в сградата излизат и се прибират на прибежки.

„Змията е дълга над метър, доста дебела. Просто не смея да погледна към дупката. Днес се беше показала наполовина. Спокойно може да се метне върху някого”, разказа пред наш репортер Даниела Столинова, която работи в един от офисите в кооперацията. Жената се страхува да идва на работа. И тя, и хората от съседните апартаменти не отварят прозорците. Не пускат и децата да играят навън. Притесняват се да заминат някъде на почивка. Те дори подозират, че влечугите са повече, тъй като им изглеждат различни.

Потърпевшите потърсили помощ на тел. 112. „Екип на пожарната се отзова много бързо и за 5 минути беше тук. Но успяха да видят само опашката й. Нямаше как да я достигнат. Стояха около половин час, но тя така и не се показа”, обясни Даниела Димитрова, която живее на първия етаж.

Вчера смокът се показал и хората отново звъннали на тел. 112, но до пристигането на екипа животното се шмугнало в дупката. „Стояха около 10 минути и си тръгнаха, защото имали много сигнали за змии”, посочи Столинова.  

Сега хората са в пълна безизходица и не знаят към кого да се обърнат. Питали и в Прородонаучния музей, но от там им отговорили, че не се занимават с подобни случаи. От пожарната пък им обяснили, че за да я хванат, змията трябва да е излязла.

„Май не ни остава друго, освен да си купим по едни щипки и сами да се пробваме да я уловим”, шегуват се живеещите в кооперацията. И молят за съдействие всеки, който може да помогне, дори и само със съвет.  

 

Новини

Подобни новини

Гошко

Да не убиете животинчето, ей! Тя ви яде мишките от мазетата и е полезно влечуго. Не е отровно и няма да нападне никого. Хванете го и го пуснете някъде извън града, да си живее. Не бъдете варвари.

15:11, 29.07.2019

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина