Облагородяват междублоково пространство на крайбрежния булевард в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 2831
Облагородяват междублоково пространство  на крайбрежния булевард в Пловдив

Две нови пейки бяха поставени от работници на „Градини и паркове“ в междублоковото пространство на бул. „Марица-север“ 53. Това стана само час, след като директорът Веселин Козарев с екип от общинското предприятие се срещна на място с инициаторите за облагородяване на зоната.

В близките дни със свежи цветове предстои да бъдат пребоядисани други две пейки, специално направени за деца. Малките жители на квартала са много, а в блока има също млечна кухня и детска градина. Мястото е предпочитано за отдих и от живеещите наблизо възрастни, но с малко подобрения би станало още по-приветливо.  

Част от разбитата настилка ще бъде възстановена, предвижда се пътят към булеварда да се прегради с жив плет, а в една от големите бетонни вази наесен да се засадят ружи и няколко иглолистни дръвчета.

„След наложителното премахване на старо опасно дърво тази пролет засадихме млад полски ясен. Хората го поливат, грижат се за него и той се развива добре. Засадили са и няколко храста рози, но ние ще добавим още – за повече красота“, коментира Веселин Козарев. Той увери, че от „Градини и паркове“ са готови да откликнат на всяка инициатива на гражданите за по-красива градска среда.    

„Ясно, е че институциите не могат да имат очи и уши навсякъде, но наше гражданско задължение е все пак да ги сигнализираме за забелязаните нередности. Щастливи сме, че срещнахме такова разбиране и отзивчивост от „Градини и паркове“, споделиха основателите на една от най-големите пловдивски публични групи в социалните мрежи Петър Кузмов и Иван Любенов.

Според тях има още много обекти, за които пловдивчани настояват да бъдат облагородени. След проверка на всеки сигнал в „Забелязано“ те се ангажират да информират „Градини и паркове“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина