Новият зам.-кмет по строителството в Пловдив спря изграждането на паркинг на 13 дка

Автор: Благовест Андонов 4256
Новият зам.-кмет по строителството в Пловдив спря изграждането на паркинг на 13 дка

Обществената поръчка за изграждането на паркинг върху 13 дка край Колодрума бе прекратена със заповед на новия зам.-кмет по строителството Йордан Калев.  Поръчката се върти в КЗК от 6 месеца, след като комисията бе сезирана от класираната фирма на второ място в надпреварата – „Запрянови – 03“. При първата процедура победител бе „Драгиев и Ко“, въпреки че бе дала по-високата финансова оферта.

Преди обаче от Комисията за защита на конкуренцията да вземат решението, от администрацията решиха да рестартират процедурата. Тя започна отново от разглеждането на техническите предложения.

Поръчката бе за изграждането на паркинг от 13 дка на терена за 600 хил. лева, който са намира от югоизточната страна на комплекса,  с лице към  булевардите „Найчо Цанов”  и „Менделеев”.  Теренът в момента се използва от гостуващите циркове, които бяха преместени от „Тракия” заради строителството на новия парк.

Предметът на поръчката бе за направата на  идеен проект, техническо задание, строителен надзор и строително-монтажни дейности. След рестарта на поръчката бяха разгледани техническите предложения на двете фирми.

Въпреки това до отваряне на ценови оферти не се стигна. Причината е, че Йордан Калев е написал докладна, с която изтъква, че за имота от 13 дка, вече има други намерения и необходимостта от паркинг отпада. Поради това и комисията е прекратила поръчката.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина