Новият Soul City Festival превръща Бунарджика в царство на музиката и изкуството

Автор: Plovdiv Now 4761
Новият Soul City Festival превръща Бунарджика в царство на музиката и изкуството

Soul City Festival е следващият амбициозен проект на организаторите на Капана Фест. От 13 до 15 септември фестивалът ще превърне зелените алеи на парк Бунарджика в царство на музиката за ценители и градските изкуства с гигантски арт базар, детски кътове с много изненади, две безплатни сцени, много арт инсталации и уникална украса в духа на всичко, което феновете на Капана Фест познават и обичат. Гвоздеят на програмата, разбира се, е Музиката с главно М, която ще се лее от сцената на Летния театър.

Ето какво ще слушаме на фестивала:

В петък (13 септември) сцената на Летния Театър принадлежи на големите ФСБ, които ще ни докажат, че след хиляди концерти, награди и признания, са все толкова Високо, високо, високо.

В събота (14 септември), специално за Soul City Festival от Щатите пристига виртуозният китарист Ричи Котцен за разбиващ ексклузивен концерт, което ни радва особено много, защото България не фигурира като дестинация в европейското му турне, насрочено за юни и юли.

В неделя (15 септември) фестивалът ще предложи на истинските фенове един от уникалните акустични сетове на Odd Crew, подготвен специално за събитието. Ще подгряват бандите Life Light и heptagram.

На 6 септември, пак в Летния Театър, е официалният умерено скандален и зверски смешен warm-up на фестивала със stand up шоуто One Night Stand. В него 4 жени, и то не кои да е, а Оля Антонова, Елисавета Белобрадова, Красимира Хаджииванова и Йоана Станчева, говорят за нещата от живота без грам цензура и абсолютно политически некоректно.

Билети за One Night Stand можете да закупите отделно от фестивалния билет.

КОНЦЕРТИ

FSB Live @ Soul City Festival! 

На 13 септември големите FSB, или Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев, се завръщат в Пловдив, за да ни вдъхновят с поредния си незабравим спектакъл, този път на сцената на Soul City Festival в Летния театър на Бунарджика.

Заедно с младите гост-музиканти Николай Копринков, Ивайло Звездомиров, Румен Бояджиев-син, Стефан Цеков и Борислав Бояджиев, легендите на българския прогресив рок ще ни докажат, че след многобройни сингли и албуми, хиляди концерти и безброй награди, музиката на FSB звучи все така актуално, не губи своята значимост и послание, а музикантите не изменят на философията и мисията си на творци – да бъдат Високо, високо, високо…

Richie Kotzen Live @ Soul City Festival!

На 14 септември 2019, за първи път в историята, виртуозният китарист Richie Kotzen пристига в Пловдив за ексклузивен концерт специално за Soul City Festival. Българските фенове ще могат да го видят на сцената на Летния театър в парк Бунарджика.

Европейското турне на Richie Kotzen, заедно с басиста Dylan Wilson и барабаниста Mike Bennett, ще се случи през юни и юли тази година и ще включва самостоятелни клубни концерти и участие във фестивали със ZZ TOP, KISS, Whitesnake, Foreigner и Dream Theater. Турнето не предвижда концерт в България, което прави участието на Richie в Пловдив едно много, много специално събитие.

Ценителите знаят, че всъщност всеки концерт на Richie Kotzen е специален!

Неподражаемият стил, брилянтният соулфул глас, респектиращата колекция от над 50 издадени студийни албума и традиционно разпродадените концерти са причината публика и критика да го признават за един от най-успешните и разпознаваеми артисти на световната музикална сцена.

Кариерата му започва едва на 13-годишна възраст. След три самостоятелни албума, издадени от култовия китарен лейбъл “Shrapnel Records”, през 1991 година Richie Kotzen завладява световната рок сцена като китарист на Poison и две години по-късно записва с тях платинения албум Native Tongue. До края на 90-те записва с Greg Howe, Mr.Big, със Stanley Clarke и Vertu, без да спира да попълва и забележителната си дискография от самостоятелни албуми.

През 2013 се присъединява към супер групата The Winery Dogs в компанията на Mike Portnoy и Billy Sheehan за два забележителни албума, едно EP и няколко супер успешни турнета. Нямаме търпение!

Odd Crew Acoustic Live @ Soul City Festival!

Odd Crew свирят заедно от над 20 години и са добре познати на българските фенове.

На 15 септември на сцената на Soul City Festival в летния театър в Пловдив, ще направят акустичен сет с парчета главно от последния им албум „The Lost Pages“.

Веднага след излизането на албума, бандата разпродаде почти всичките си концерти в страната и година по-късно продължава да пълни зали с акустичните си шоута, които са различни и уникални всеки път.

За фестивала ще ни подготвят специален сет, а преди тях на сцената ще излязат Life Light и Heptagram, за да ни поднесат едно наистина незабравимо изживяване!

 Билети на касата пред общината, Античен театър Пловдив, Туристически информационен център/срещу Римски стадион/ и в системата на www.eventim.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина