Нови подземни контейнери за боклук се появиха в центъра на Пловдив

Автор: Plovdiv Now 7593
Нови подземни контейнери за боклук се появиха в центъра на Пловдив

Нови подземни контейнери за смесен битов отпадък са монтирани на различни улици в Пловдив, съобщавато от ОП „Чистота“. По два броя от съоръженията са поставени в обновената зона на площад „Понеделник пазар“ и източната част на улица „Патриарх Евтимий“ до кръстовището с булевард „Цар Борис III Обединител“.

Такива има и на ремонтираната улица „Христо Г. Данов“ и при кръстовището с улица „Бетовен“. На улица „Филип Македонски“ до Цар-Симеоновата градина  също са поставени два модерни контейнера, тези дни предстои да се възстанови инфраструктурата и около тях.

Припомняме, че преди около година по пилотен проект на ОП „Чистота“ за първи в Пловдив бяха монтирани осем подземни съда за отпадъци в абсолютния център – на улица „Отец Паисий“ и съседната „Патриарх Евтимий“ при западния вход към подлез „Археологически“.

Тенденцията е броят на подземните контейнери да се увеличава, защото предимствата им са безспорни. Освен че са по-дискретни  и естетични на вид, те възпрепятстват изваждането и разпиляването на отпадъците.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина