Нови фигури от цветя изненадват посетителите в Цар Симеоновата градина

Автор: Plovdiv Now 8075
Нови фигури от цветя изненадват посетителите в Цар Симеоновата градина

Нови атрактивни фигури с цветя са оформени в лехите на Цар Симеоновата градина от екипи на ОП „Градини и паркове“. Напълно готова е алеята зад паметника на Васил Петлешков, където на фона на зелен тревен килим са засадени 26 000 бегонии с различни цветове.

Над 50 000 стръка са предназначени за цветарниците, разположени между Виенския павилион и Пеещите фонтани. Във фигурите там се влагат характерното с тъмночервения си цвят ирезине и различни видове колеус, популярен като копривка.  

Директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев изтъкна, че за поредна година Община Пловдив не купува цветя, тъй като те се отглеждат в оранжериите на предприятието. Освен в Цар-Симеоновата градина засаждането на летните видове започна и в други пространства на Пловдив. Скоро теменужките, паричките и другите двусезонни навсякъде ще бъдат сменени от бегония, тагетис, циния, циганче, калдъръмче, пламък, салвия и още около 10 вида цветя собствено производство, като общият им брой е над 2 000 000.

При пролетната залесителна кампания зелената система беше обогатена с над 1000 броя местни видове дървета, почти още толкова бяха засадени благодарение на дарителски инициативи в 6-те района на Пловдив, допълни Козарев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина