Новата галери в бившия Детмаг готова до 2 месеца с 1800 кв.м изложбена площ

Автор: Plovdiv Now 4331
Новата галери в бившия Детмаг готова до 2 месеца с 1800 кв.м изложбена площ

По-малко от два месеца остават до откриването на 1800 кв.м. нова изложбена площ на ул. „Райко Даскалов“ в Пловдив.

45 дни усилена работа върви в бившия детмаг „Снежанка“ на ул. „Райко Даскалов“ в Пловдив. Покривът на бъдещата художествена галерия е изцяло подновен и е монтирана нова отводнителна система. Скелето откъм двора на обекта е премахнато и се вижда новата зелена фасада.

90% от помещенията на двата етажа са изолирани с гипсокартон, след което ще бъде положена боя. Замазката е готова, а на втория етаж прозорците към ул. „Райко Даскалов“ са закрити с кнауф.

„Осигуряваме над 1800 кв.м. изложбена площ за бъдещите експозиции: включваме вертикални и хоризонтални площи, като дейностите се съгласуват със специфичните изисквания за реконструкция на изложбени зали“, коментира кметът на район "Централен".

Обособено е място за асансьора, ясно се разграничава и помещението за срещи и конференции, което ще бъде оборудвано със столове, проектор и мултимедия за презентации. До два месеца напълно обновеното пространство за изкуство ще бъде готово за ползване. Предстоят обсъждания относно управлението на галерията, както и избор на име за нея.

Напомняме, че ремонтните дейности започнаха на 18 февруари, а инвестицията е в размер на 1 млн. лева.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина