Нова акция на Сахат тепе! Поканени са доброволци

Автор: Plovdiv Now 4617
Нова акция на Сахат тепе! Поканени са доброволци

Доброволци, граждани, НПО организации, служители на големи компании и местна администрация се обединяват за да направят Данов хълм по-приятно и по-чисто място. Всички те ще се включат в поредната серия от дейности, от плана за облагородяване на пловдивското тепе, след като през изминалите месеци бяха направени няколко мащабни акции в района.

Инициатори на инициативата са - Район “Централен” - Община Пловдив , ОП “Градини и паркове” и сдружение БГ Бъди активен, в партньорство с EVN, които въвличат служителите си от цяла Южна България.

Акцията ще се проведе на 8 октомври, от 10 часа, и е отворена за всеки желаещ да се включи.

Облагородяването на хълма, от който се открива най-красивата гледка към Пловдив, стартира в края на миналата година и се развива на различни етапи: – почистване на пространството от отпадъци, възстановяване на напоителните системи, план за възстановяване на озеленяването, отваряне на пътеки и стълби. Дейностите бяха провокирани от събитието “Разходката на Джейн”, по време на което граждани, живущи в района, набелязаха проблемните зони на хълма, които бяха взети под внимание от страна на Район “Централен” и планирани за поетапни действия

През месец май бе проведена първата мащабна акция по облагородяване, в която взеха участие над 120 човека - граждани, администрация и доброволци.

На 8-ми октомври предстои втора акция за отваряне на водоскоците и разчистване на инвазивни видове. Ще бъде извършен ремонт на пейките, ще се поставят табели за превенция на замърсяването, кошове за разделно събиране на отпадъци в подножието на хълма. Предстои разчистване на алеите и стълбищата, събиране на битови отпадъци в различни зони.

Организаторите призовават всички, които имат желание, да се присъединят към акцията по почистване, която ще стартира в 10 ч. на площадката на върха на Данов хълм.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина