Нов удар на данъчните! Клуб в Пловдив отнесе акт

Автор: Plovdiv Now 4119
Нов удар на данъчните! Клуб в Пловдив отнесе акт

500 лева акт отнесе заведение в центъра на Пловдив след проверка на НАП. Караоке клуб "Айвън" е санкциониран заради разлика в касата.

Проверката е била минути преди полунощ в края на миналата година. Инспектори са направили „Стоп” каса и се оказало, че в касата има повече пари от тези, отразени на фискалното устройство. Управата оправдала несъответствието с това, че преди работа за сложили 250 лева, като начално салдо. Тези действия обаче не са били отразени на касовия апарат чрез функцията „служебно заведени”, което коствало акт на клуба, пише trafficnews.bg.

След месец на фирмата, стопанисваща заведението, било съставено наказателно постановление. В него агентите на приходната агенция отразили в графата за финансова санкция 600 лева.

Глобата била отнесена до компетенциите на Районен съд. В молбата си за отмяна управата на караоке клуба са заявили, че случаят е маловажен, глобата е незаконосъобразна, както и размера й.

Магистратите обаче уважиха щенията на собствениците на фирмата единствено по отношение на размера на глобата. Според действащия закон за данък добавена стойност, за подобно провинение нарушителите се наказват със санкция между 5оо лева и 2000 лева. Тъй като това е първо провинение на заведението, то следва да се наложи минимална глоба.

Останалите мотиви на управата за отмяна на наказателно постановление не са уважени. Така караоке клубът се сдоби с глоба в размер на 500 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина