“Носталгия по български“ в галерия “Възраждане“ в Стария Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6767
“Носталгия по български“ в галерия “Възраждане“ в Стария Пловдив

Галерия "Възраждане", улица "Стоян Чалъков" 01 в Стария Пловдив представя изложбата "Носталгия по български" на Ивайло Димитров. Отриването е утре в 18,00 часа, а експозицията ще остане на разположение на публиката до 14 май.

С новата изложба на твореца отново попадаме в един живописен свят, който няма аналог в съвременния ни бездушен, невропатичен, „глобален“ мир, където ние знаем всичко и от нищо не се интересуваме. Художникът рисува не живота, а битието, което носи и хумора, смеха, и иронията, и заигравката с верското лицемерие и битовите подробности, и елементите на онази българска духовност и ценна първичност, която сме на път да погубим. И в същото време добрата, светла усмивка на картините ни възторгва и просветлява.

Ивайло Димитров е роден през 1967 г. в София. През 1986 г. завършва Художествената гимназия – София. През 1998 г. завършва Национална художествена академия , София , специалност „ Графика” при проф. Галилей Симеонов. Има осъществени 15 самостоятелни изложби. Илюстрирал е две книги „ Чудния свят на шахмата” от Костас Царухас и стихосбирката на Мария Чомакова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина