Най-спорният проект на Пловдив - пробивът под Водната палата, ще стартира утре

Автор: Благовест Андонов 2584
Най-спорният проект на Пловдив - пробивът под Водната палата, ще стартира утре

Най-спорният проект на Пловдив в този мандат – пробивът под Водната палата, ще стартира утре. Община Пловдив ще направи първа копка на обекта в 11:00 часа от източната страна на кръстовището на  бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“.

Именно със старта на реконструкцията източната част на бул. „Марица – юг“  ще бъде затворена за движение. Така направлението  от запад и север няма да бъде възможно към източната част на Пловдив, а целият трафик ще се пренасочва към кръстовището на Чифте баня.

Окончателната разработка е, че левите завои на бъдещото кръстовище няма да бъдат възможни, а възможните направления ще бъдат направо и надясно.

Кръговото кръстовище в крайна сметка ще бъде премахнато след Нова година, когато от фирмата изпълнител ще приключат дейности по източната част. Също така моста на Панаира няма да бъде затварян изцяло за движение по време на цялата реконструкция като коли ще се движат двупосочно в едно от платната на моста.

Фирмата изпълнител по проекта „ИСА -2000” трябва да завърши проекта до април 2024 година, но от Община Пловдив настояват за по-кратки срокове. Сумата по договора е близо 10 млн. лева без ДДС.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина