Можете ли със затворени очи да разпознаете вкуса на козето и овчето сирене и знаете ли кои вина се съчетават с тях? Може да научите всичко това тази сряда от 18:00 до 19:00ч на алеята на Бунарджика. Slow Food Plovdiv кани пловдивчани на една интересна образователна сесия на Фермерски пазар Пловдив, която ще ги научи какви вкусови качества характеризират добрите сирена и кои вина са подходящи за тях.
Под формата на пикник на тревата, в непосредствена близост до мястото на пазара на алеята на Бунарджика, ще предлагат различни видове фермерски сирена и вино, които ще бъдат дегустирате със завързани очи!
Водещ на събитието е Десислава Димитрова - - специалист по taste education и координатор на движението Slow Food в България и енолога Борис Атанасов. Продуктите са осигурени от Халалица Козеферма и ферма „Златно руно“, входът е СВОБОДЕН.