Австриец и израелка изпълняват творби на Шуберт в Етнографския музей

Автор: Plovdiv Now 6226
Австриец и израелка изпълняват творби на Шуберт в Етнографския музей

Международният фестивал на камерната музика в Пловдив е най-старият фестивал за камерна музика в Европа и най-дългогодишният фестивален форум в Пловдив. От основаването му през 1964 г. до днес не е прекъсвал нито веднъж. Провежда се по традиция през месец юни сред живописната атмосфера на един от най-емблематичните архитектурни паметници в Старинен Пловдив – Етнографския музей. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Тази година се провежда неговото 55-то издание, което започна на 7 юни и продължава до 22 юни. Билети се продават на касата пред община Пловдив и на място в Етнографския музей.

Вижте програмата за неделя, 9 юни!

9 юни, неделя, 20:00 часа

Александър Каймбахер – тенор, Австрия

Анна Сушон – пиано, Израел

Франц Шуберт (1797 – 1828) – Вокален цикъл „Зимен път”, оп. 89 (24 песни по стихове на Вилхелм Мюлер)

Времетраене: 80 мин.

 

Александър Каймбахер е австрийски оперен певец-тенор с международна кариера. Бил е член на състава на Виенската държавна опера и Баварската държавна опера в Мюнхен. Гастролира на сцената на оперни театри и концертни зали в цяла Европа, в това число Виенската Фолксопер, Театър Ан дер Вийн, на престижни музикални сцени в Люцерн, Бари, Равена, Неапол, Рим, Цюрих, Мадрид, в Миланската Ла Скала и др. Освен с ярките си изяви на оперната и оперетната сцена е особено ценéн и като интерпретатор на камерна вокална музика от класическия и съвременния репертоар. Големият му дебют е в ролята на Густав фон Ашенбах от операта „Смърт във Венеция” от Бритън, която му донася Наградата за най-добър певец на 2016 година от Съвета на критиците на Немското национално радио. Наскоро прави голям дебют в ролята на Пит от операта „Големият ужас” от Дьорд Лигети.

Анна Сушон завършва оркестрово дирижиране в Академията за музика и танц в Йерусалим, а по-късно и Виенския университет за музика и сценични изкуства. От 1996 г. живее и работи във Виена. Пианист-акомпанятор е във Виенската държавна опера, Театър ан дер Вийн и Виенската камерна опера. Като акомпанятор концертира с различни солисти във Виена, Мадрид, Москва, Берлин, Щутгарт, Йерусалим, Ню Йорк и Тел Авив. Като диригент е изнасяла концерти в САЩ и Израел, във Виена, Ерфурт, Залцбург, Загреб и Стокхолм.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина