“Мръсна циганка“ провокирало Стоянка да наръга Габриела! С нож се снабдила от ученическия стол СНИМКИ и ВИДЕО

Автор: Ива Модова 23208
“Мръсна циганка“ провокирало Стоянка да наръга Габриела! С нож се снабдила от ученическия стол СНИМКИ и ВИДЕО

Псувня и обида – „мръсна циганка”, провокирали боя, завършил с наръгване, в пловдивската гимназия СУ „Свети Климент Охридски”.

Напрежението между двете десетокласнички – Габриела и Стоянка, започнало във втория час. Втората дъвчела дъвка и това дразнело съученичката й. Габриела й направила забележка, но получила псувня и била наречена „мръсна циганка”.

Срещнахме се с директора на учебното заведение. Той разказа, че по време на междучасието обидите продължили, като вербалната агресия прераснала във физическа по време на шестия час – по физкултура. В салона момичетата се сбили, а преподавателят ги разтървал.

Стоянка помолила да излезе до тоалетна, но вместо в санитарния възел тя слязла в ученическия стол. На домакинките разказала, че има ябълка, но нямала нож, за да си я обели. Повярвали на думите й, жените й услужили с острия предмет, който Стоянка скрила в джоба си.

Връщайки се в салона, на стълбите засякла Габриела. Извадила ножа и го забила в гърба й. Веднага след това избягала. По коридорите обаче е била засечена от класната й ръководителка и върната обратно в час. Тогава Стоянка разказала всичко на педагога, която от своя страна сигнализирала до директора. Повикани били и родителите на двете ученички.

Междувременно Габриела била съпроводена от нейна приятелка до лекарския кабинет. Раната не била дълбока, но все пак е била повикана Бърза помощ.

Веднага е било сигнализирано и до полицията.

Двете момичета ще се изправят пред Педагогическия съвет. По време на заседанието ще се реши какво наказание ще бъде наложено на десетокласничките. Най-тежкото от тях може да е привеждане в индивидуална форма на обучение.

Габриела и Стоянка са от един клас. Преди време дори били приятелки. Преди инцидента между двете не е имало конфликти.

Какво разказа пред  екипа ни Здравко Димитров - директор на СУ „Свети Климент Охридски”:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина