Млади, умни и красиви! Колежанки от престижния “Йейл“ с безплатен концерт на Римския стадион СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 8412
Млади, умни и красиви! Колежанки от престижния “Йейл“ с безплатен концерт на Римския стадион СНИМКИ

Най-старият дамски акапелен ансамбъл Whim‘n Rhythm на престижния колеж от Бръшляновата лига „Йейл“ ще гостува на Пловдив в рамките на програмата на Европейска столица на културата. Концертът на 13-те колежанки ще се състои на Римски стадион от 19.00 часа на 8 юли с вход свободен. Всички вокалистки са студентки в последната година на следването си, което гарантира опита и високите им вокални постижения.

Whim‘n Rhythm е основан по подражание на мъжките акапелни групи в университета, чиято вокална традиция има близо 160-годишна история. Репертоарът на състава се характеризира със стилово разнообразие с концентрация предимно върху джазови композиции и обработки, в съчетание със спиричуъли, кънтри, поп музика и други.

Това е второто гостуване на ансамбъла в България. Посещението им е част от традиционното световно турне на състава, което тази година включва САЩ, Австралия, Колумбия, Япония, Китай, Индия, Тайланд, ЮАР, Румъния и България.

Концертите се организират от Yale Club of Bulgaria в партньорство с Българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт и с любезното съдействие на Американския колеж в София. Клубът на Йейл в България кани всички почитатели на музиката и на концертите на групата на 9 юли в Перник (Дворец на културата) и на 12 юли в София (Национален музей „Земята и хората“). Всички концерти започват в 19 часа. Концертът в София също е с вход свободен.

Събитието в Пловдив е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Концертът в София е финансиран от Програма „Култура” на Столична община. Повече информация за ансамбъла Whim ‘n Rhythm можете да намерите на сайта Whim 'n Rhythm.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина