За Деня на Земята много приключения за малките пловдивчани

Автор: Plovdiv Now 3939
За Деня на Земята много приключения за малките пловдивчани

Природонаучният музей в Пловдив е домакин на десетото издание на фестивала „Млада синя Земя", който ще се проведе в три поредни дни от 20 до 22 април.

Организаторите остнават верни на традицията и подкрепят детското творчество, вдъхновено от мечтите за една по-красива и синя Земя.

И в трите дни програмата започва от 11:00 и приключва в 16:00, а на 22.04.2019 - Световния ден на Земята в 16:30 фестивалът ще бъде закрит с награждаване на най-добрите произведения и изпълнения в конкурса. Прилагаме подробните програми за двете части на фестивала и най-сърдечно ви каним да отразите събитието! 

Новото в тазгодишното издание на фестивала е участието  на партньори от екологични НПО, които ще се включат в празника с тематични работилници, игри и арт ателиета под наслов „Да посрещнем пролетта заедно!“. Така ще бъде приобщена по-широка публика и ще бъде стимулирано екологичното мислене, както и съпричастността към проблемите на природата. 

Ето програма на забавленията, подготвени от партньорите:

20 април от 11:00 до 16:00 - Ентусиасти от "Зелени Балкани" ще подготвят арт ателие и няколко игри, свързани с видовото разнообразие на сушата и в Черно море, за да могат малките и големи участници да научат повече за българската уникална природа. Подготвени са и интересни игри „Хранителна верига“, „Познай кой се обажда!“, „Какво има в морето“. За най-малките ще има арт ателие за рисуване и работилница за маски./

21 април от 11:00 до 16:00 - Партньорите от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) са подготвили забавни работилници и игри за птиците, с които ще заинтригуват участниците от всички възрасти.

11:00 – 14:00 - Част I - Посетителите ще могат да се включват в работилници за изработване на оригами на птици, хранилки за птици и птици от прежда.

14:00 – 16:00 - Част II - Образователни игри и занимания за малчугани и порастнали, Викторина за птиците.

21 април от 11:00 до 12:30  и от 13:30 до 16:00 - Българска фондация Биоразнообразие ви канят да участвате в творчески и образователни работилници за деца и родители  „Поиграй си с климата“.

11:00 – 12:30 - „Определители за облаци“ - работилница за бъдещи метеоролози. „Да нахраним пеперудите“ - работилница за хранилки за пеперуди. 

13:30 – 16:00 - „Да си посадим растение“ – полева работилничка за засаждане на „наши растения“. „Надпревара с климата“ – голяма настолна игра, подходяща за всички възрасти. Шоу за опасните изменения в климата - предизвикателни въпроси за по-големите участници, чрез верните отговори на които ще демонстрират своите знания по темата.

22 април - 11:00 – 16:00 - Конкурсна програма за младежи от Пловдив – „Изобразително изкуство“, „Музика“, „Танц“, „Млад изобретател“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина