Млад професор ще спасява затъналата в дългове МБАЛ „Св. Мина”

Автор: Благовест Андонов 6358
Млад професор ще спасява затъналата в дългове МБАЛ „Св. Мина”

Нов временен директор на затъналата в дългове МБАЛ „Св. Мина” ще гласуват днес общинските съветници. Досега начело на лечебното заведение през последните три години бе д-р Генади Странджев.  Той ще бъде освободен от поста си, а на негово място ще бъде избран проф. д-р Петър Петров.

Младият професор е бил ръководител на  клиника по Акушерство и гинекология към МБАЛ „Св.Мина” между 2014 и 2016 година, а в момента е Председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ и началник на отделение в частна болница. Ръководител на Катедра по Здравен мениджмънт към ВУАРР - Пловдив.

Припомняме, че на 28 декември общинските съветници гласуваха  удължаване на срока за подаване на заявления за участие в  конкурс за избор на управител на МБАЛ "Свети Мина". Причината е, че нито един кандидат не подаде документи.

МБАЛ "Свети Мина" е в изключително тежко финансово състояние с над 2 милиона лева дългове, които продължават да растат.

Контрольорът на болницата също ще бъде сменен. На мястото на Борислава Тонева ще бъде избрана Иванка Борудова-Събчева. Тя е юрист, като бе кандидат за общински съветник от „Съюз за Пловдив”.

Размествания ще има и при контрольорите на общинските ДКЦ-та.  В бившата първа поликлиника ще бъде освободена Анастасия Маташева, а не нейно място ще бъде избран юристът Андрей Бенчев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина