Мизерия в центъра на Пловдив, теренът до един от парковете заприлича на бунище

Автор: Plovdiv Now 4427
Мизерия в центъра на Пловдив, теренът до един от парковете заприлича на бунище

Пространство около контейнери в центъра на Пловдив заприлича на бунище. Купчини с боклуци са изхвърлени до парка на ул. „Капитан Райчо“ до кръстовището с ул. „Леонардо Да Винчи“. За това сигнализира читател на медията ни, заснел неприятната гледка.

По думите му мизерията се задълбочава заради хора, които ровят и търсят находки сред купчината с отпадъци. В действителност от снимки, предоставени от пловдивчанина, е видно, че там за изхвърлени всякакви предмети – стол, счупен скрин, одеяла, възглавници, дрехи и обувки, пише TrafficNews.bg.

Всички тези вещи обаче, от които някой се е отървал, трябва да бъдат изхвърлени по друг начин. Община Пловдив има наредба, спрямо която е създала специална организация за изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци. Същата редовно бива нарушавана от граждани, които залагат на удобния вариант – да стоварят десетки боклуци до контейнерите с надеждата, че служители на „Чистота“ ще ги отнесат, когато събират по сутрин отпадъците. Но това далеч не е задължение на общинското предприятие. 

Поради системния произвол на някои граждани страда цялата визия на Пловдив, а както читателят ни допълва – подобен пейзаж не кореспондира със среда на град, който до скоро носеше титлата „Столица на културата“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина