Пловдивчани тестват атрактивни модели „Рено” по време на франкофонски фестивал

Автор: Plovdiv Now 4420
Пловдивчани тестват атрактивни модели „Рено” по време на франкофонски фестивал

Пловдив отново се превръща в същинска френска провинция. Петнадесетото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” започва на 29 юни. По традиция, музикалното събитие ще бъде предшествано от „Френската седмица” на площад „Стефан Стамболов”, която стартира на 25 юни. 

От 25 юни до 01 юли пловдивчани и гостите на града ни ще имат възможността да видят и тестват най-атрактивните модели френски автомобили от марката „Рено”, ще могат да опитат различните видове продукти и текстури на френската козметика на Vichy & La Roche-Posay, както и представените слънцезащитните гами –Ideal Soleil и Anthelios, ще могат да получат и подаръци при представяне на касова бележка за направена покупка на слънцезащитен продукт по време на Френската седмица. Как да се предпазим от лъчите на слънцето и други грижи за кожата, отговори на всичко това ще може да се намерят през този период на площада, а всеки един ще открие по нещо интересно и желано. Всички участници са приготвили за жителите и гостите на града  много изненади и различни атракции.

Официалното откриване на Фестивала е на 29 юни от 19:30ч. Завладяваща хореография и прекрасните гласове на българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, ще звучат през първата вечер на сцената на ГДК „Бирис Христов”. Публиката ще може да се наслади и на изпълненията на участниците от Турция, Украйна и Румъния. Тази година акцентът пада върху откриването и представянето на невероятни млади български таланти, които пеят на френски. На откриването и на гала-вечерта,  със свои изпълнения ще зарадват публиката и вече утвърдени изпълнители, чиито сценичен път у нас и в чужбина тръгна от нашия Фестивал и които винаги са очаквани и много аплодирани в Пловдив, като Антония Маркова, Нели Солакова, Ивана Муцкова, Клавдия Китанова и др.

На 30 юни ще се проведе финалът на националния конкурс за франкофонска песен, като в концерта участват новите призьори. Публиката ще има отново възможност да гласува за своя фаворит. Много различни специални награди са осигурени от нашите партньори, една от е и нова малка златна монета с лика на „Богородица Троеручица“ 1/20 тройунция, с проба 999.9, като монетата е произведена по идея и поръчка на Първа инвестиционна банка. На гала-вечерта - 01 юли, отново в Дома на културата, всички изпълнители ще разпръснат звезден блясък и ще подарят един неповторим франкофонски спектакъл на пловдивчани. На сцената френски шансони ще интерпретират всички гост-изпълнители от чужбина, както и българските лауреати и финалисти.

 „Това международно песенно събитие е една от емблемите на Пловдив по света. Отговорността ни като екип е голяма, тъй като искаме да направим перфектна организация с много интересни и приятни изненади за публиката и нашите гости, така че по цял свят да се чуе за Пловдив и за България в една много положителна светлина. Над 30 доброволеца от ЕГ ”Иван Вазов” и ОМГ”Акад.Кирил Попов” ще ни помагат, а те безспорно са и едни от най-добрите посланици на България по света”, заяви директорът на Алианс Франсез, Теофана Брадинска. 

Концертите стартират в 19:30 часа и са с вход свободен.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина