Мерцедес осъмна облепен с монтажна пяна на “частен“ паркинг

Автор: Plovdiv Now 9856
Мерцедес осъмна облепен с монтажна пяна на “частен“ паркинг

Кола осъмна облепена с монтажна пяна. Автомобилът е паркиран в паркинга срещу Рилон център на ул. "Цар Асен" и "Славянска" в Пловдив, който е нерегламентирано ограден и ограничен за достъп само за живущите в блока. Теренът там е общински, ала има поставена метална ограда и табели по нея, които указват, че пространството е предназначено за автомобилите на хората от блока. 

Обект на нечия ярост е станал сив мерцедес, спрян в паркинга. Една от вратите на колата е "обкантена" с монтажна пяна, заедно с дръжката за нея. Междувременно със същият строителен материал е запълнен и ауспухът на автомобила. 

Първото предположение за зулума бе, че колата е на някой дръзнал да наруши забраната за паркиране само от живущи, ала според съседи, мерцедесът е собственост на семейство от блока. Хората разказаха, че я карало младо 20-годишно момче и баща му, като никой от двамата не бил конфликтен. Собственост на семейството е и фиатът паркиран зад немското возило, въпреки че по него не са забелязани следи от монтажна пяна. 

Жителите на района разказаха, че въпреки превръщането на терена в "частен" паркинг за живущите, там ежедневно имало скандали за паркоместа. Не са чули обаче да е имало конфликт снощи. 

По техните думи обаче паркингът не е незаконен. 

"Преди години, нашите родители са се обединили и са отишли в администрацията на район "Централен", за да помолят мястото да бъде оградено за паркиране за целите на хората в блока. Получили са разрешение и са платили 2000 лева за поставяне на оградата. Имаме и документ за това. Не отдавна са водени разговори и с кметът на "Центален" Георги Стаменов, като помолихме едно от дърветата, които пречиха на достъпа до паркинга, да бъде отрязано. Искането ни беше уважено. Имаме и обещание, че мястото ще бъде асфалтирано и приведено в по-добър вид", допълниха живущите. 

Преди няколко седмици беше потърсено становище от район "Централен" дали този паркинг и още едно пространство малко по-надолу по улицата, които са облепени с табели и огради, забраняващи достъпа за паркиране на чужди лица /недомуващи в блоковете/, са законни. 

Администрацията на район "Централен" излезе с отговор, че и двата "частни" паркинга са разположени върху общинска земя и ни бе обяснено, че за тях не се заплаща каквато и да е такса по наредбата за местодомуване на МПС, а сигналът бе прехвърлен към Общински инспекторат, който отговаря за незаконните съоръжения, разположени върху общинска земя. Все още очакваме становище и действия от тяхна страна. 

За това дали съществува документът за режим на ползване, който посочиха гражданите от блока, отново потърсихме администрацията на район "Централен". Очакваме техния отговор. 

За сега сигнал в МВР за инцидента със залепената кола не е постъпил, така че най-вероятно собственикът все още тъне в неведение за... добре изолирания си от външни атмосферни влияние автомобил. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина